Projekt‎ > ‎

Ishall Muromets

Detta projekt inspirerades av en enkel ishall i Sunderbyn utanför Luleå.  Förebilden i Sunderbyn byggdes till stora delar av lokala ishockey entusiaster och motsvarar perfekt till de riktlinjer som sätts upp av Rysslands Statliga program för utveckling av idrott: den är enkel, funktionell, kostnadseffektiv och kan uppförs på kort tid.

Den enkla konstruktionen gör att projektet kan på ett enkelt sätt modifieras invändigt med hänsyn till lokala behov vilket är viktigt med tanke på seriegenomföranden.

Ishallen har en fullskalig isbana 31x60 m, samt två inbyggda våningar med en rymlig kafe, en lokal för träning av konståkare, styrketräningshall, omklänningsrum, lagförråd, personallokaler, en garage för ismaskin mm.

Den första ishallen av Muromets serien invigdes i Murom i februari 2011.

Under 2010 levererade NetSL AB en komplett monteringsfärdig konstruktion för ishallsbyggnad, som innehöll Martinsons limträstomme, Plannjas väggelement, takkonstruktion med tillbehör, Welands trappor mm.

Projektet blev prisbelönat vid en allrysk arkitekttävling för den bästa iddrottsanläggningen för bred idrott arrangerad av Rysslands idrottministerium.

Comments